UN CONTE ANTIC

Aquell dia de l'any 1931 tot va anar malament  per a l'home alemany.

 

Després de diversos accidents i durant diversos dies amb falta de subministraments i temperatures per sota de -60 ° C, el continent salvatge de Groenlàndia va posar final a la seva vida.

Va venir a aquesta terra salvatge tan lluny de la seva terra natal amb una missió: descobrir la història del nostre planeta. Va venir per llegir el temps, les roques i els mars, per mirar a través de milers de milions d'anys.

Ara esteu convidats a continuar amb la seva missió: una investigació desconcertant, amb evidències que creuar, hipòtesis boges i pistes ocultes.

UNA TEORIA CIENTÍFICA INCREÏBLE

Alfred Wegener, l'home alemany que va morir a Groenlàndia, era un científic que el 1912 va proposar la teoria de la deriva continental.

Seguint la seva hipòtesi, va trobar evidències ( fòssils, geològiques, meteorològiques ... ) sobre els moviments dels continents antics al nostre planeta.

 

La seva teoria no va ser acceptada en un principi, i portaria temps a altres científics a acceptar que la Terra tenia una tan llarga i complexa història. Però després d'un temps de la Teoria de la Deriva Continental va ser acceptada: els continents es mouen lentament i, com a conseqüència, s'estan creant nous mars i muntanyes.

 

Avui en dia ' continents són el resultat d'antics continents amb noms estranys: Pangea, Laurasia , Gondwana.

 

En aquesta activitat, seguireu els seus passos , utilitzareu evidències i fareu hipòtesis per entendre la història d'un planeta que no és el nostre, però que podria ser-ho.

Wegener durant l'Expedició de J. P. Koch 1912 - 1913 a la base d'hivern " Borg ". Imatge extreta i modificada a partir d'un original de MediaWiki , sota llicència pública.

LA VOSTRA MISSIÓ

Per realitzar aquesta activitat, us organitzareu en grups de tres persones. Després de diversos passos, analitzareu les evidències, extreureu conclusions i provareu les seves conclusions a les noves dades.

 

Durant el procés , aprendreu sobre la tectònica de plaques, la deriva continental, les eres geològiques, i paleomagnetisme .

 

La vostra missió és descobrir quina és la història d'un món imaginari, i determinar quines forces i processos misteriosos han portat a la seva actual aparentment tranquil·la aparença.

 

Seguiu els passos proposats en el menú de la web.